11 Ağustos 2013 Pazar

Nostalji yapmak isteyenlere - Mavi Boncuk

Eski Türk filmleri benim için vazgeçilmezdir. Beni çocukluğuma alıp götürür. Sıcacık ve samimi duyguların varlığına beni yeniden inandırır ve elbette güldürür. Hele hele oyuncu kadrosu en sevdiklerimden oluşuyorsa tadından yenmez. Bu akşam saat 20.00'da Star Tv ekranlarında yayınlanacak Mavi Boncuk tam da anlattığım türde bir film. İzlemeyen ya da  harika bir akşam geçirmek isteyen herkese şiddetle tavsiye ederim. Genelde televizyonda verilen Türk filmleri hep aynı bildik filmler arasında döner dolaşır bu akşam bu geleneği kıran Star TV'ye ayrıca teşekkür etmek gerek.

Merak edenlere Mavi Boncuk konusu

6 arkadaş (Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık) Emel Sayın'ın çalıştığı bir gazinoya eğlenmeye giderler.  Ceplerindeki paranın gazete ilanındaki fiks menüyü karşılayacağını düşünürler. Ancak hesap ilandaki paraya uymayınca, önce yüksek gelen hesaba itiraz ederler ve daha sonra kötü muamele görürler. Gazinonun sahibinden intikam almak için gazinonun assolisti Emel Sayın'ı
kaçırmaya karar verirler. Planlarını başarıyla uygulayan arkadaşlar, Emel Sayın'ı Baba Yaşar'ın evinin çatı katında gizlerler. Zamanla Emel Sayın ve kaçıranları arasında yakınlaşma doğar. Gazino patronu istedikleri fidyeyi ödemesine rağmen Emel Sayın bir türlü bu evden ayrılmak istemez.
Ekip bu defa da Emel Sayın'ı yine zorla halıya sararak geri teslim etmek zorunda kalır. Emel Sayın bu olayın kinini güderken filmin sonunda dayanamaz ve 6'lının Boğaz'a bakan bir tepede açtıkları restorana gelmesi ile film son bulur.


Oyuncular

Emel Sayın - Emel Sayın (Kendisi)
Tarık Akan - Yakışıklı Necmi
Zeki Alasya - Şeker Kamil
Metin Akpınar - Süleyman
Halit Akçatepe - Mıstık
Münir Özkul - Baba Yaşar
Kemal Sunal - Kaymakam Cafer
Adile Naşit - Adile


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder